Om hemsidan

Vem är jag?


Jag är 38 år och har diagnosen ADHD-I. Jag fick min diagnos år 2018. Är utbildad Förskollärare och Specialpedagog. Har stort intresse av forskning kring ADHD, specialpedagogik, psykologi och hur miljön (fysisk och psykisk) påverkar vår hjärna.Vad handlar hemsidan om?

Jag blev väldigt arg när jag insåg hur lite det forskats på kvinnor med NPF (neuropsykiatriska funktionshinder). Därför ville jag göra det enkelt att hitta ny forskning på ett lättillgängligt sätt.


Jag har även många gånger fastnat i det svarta google-hålet på internet efter mitt sökande av hjälpmedel och verktyg för att hantera min ADHD. Blev även här arg över bristen på tydlig, konkret och lättillgänglig information. Varför är inte allt samlat på EN sida?


Så nu har jag försökt göra det, så att förhoppningsvis underlättar den här sidan för dig!


För vem är hemsidan?

Hemsidan riktar sig främst till kvinnor med ADHD men även till personer med livmoder som upplever de hormonella förändringarna under menscykeln, graviditet och klimakteriet.


Självklart är alla välkomna och det är min förhoppning att även män kan hitta verktyg och lösningar för att göra adhd-livet lite lättare. Jag är inte så påläst kring HBTQ-I så utbilda mig gärna och skicka konstruktiv kritik!


Hur kan hemsidan användas?

Jag fokuserar främst på två delar: kunskap och verktyg. Båda dessa delar hänger ihop: för att kunna hantera din diagnos behöver du veta hur du fungerar och vad du kan påverka.


Hemsidan är tänkt att så gott det går utgå från forskning kring kvinnor med ADHD. Om detta inte är tydligt, i något avsnitt, så kontakta mig gärna. 


Kontakta mig